Honingijs met vers fruit

Datum: 7 januari, 2010 16:48 | Door: admin

Heerlijk honingijs met overheerlijk vers fruit. Lekker als nagerecht als lekker toetje. Te bereiden voor vier personen en de bereidingstijd zelf is ongeveer twintig tot dertig minuten, een heerlijk ijsje dus.

Ingredienten voor 4 personen

  • 2½ dl (volle) melk
  • 125 gram honing
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl slagroom
  • verse (rode) vruchten naar smaak (eigenlijk kan iedere fruitsoort van het seizoen worden gebruikt)

Bereidingstijd

20-30 minuten

Bereidingswijze

Breng de melk met de honing aan de kook. Klop de eierdooiers los en voeg langzaam de slagroom erbij. Giet, onder voortdurend roeren, de melk met de honing bij het eierdooiermengsel. Als het een mooie gladde massa is geworden goed laten afkoelen. Stort de afgekoelde massa in een voor de diepvriezer geschikte vorm en laat het in de diepvriezer opvriezen. Roer af en toe de massa door om de vorming van scherpe ijskristallen te voorkomen. Als de sorbet goed is opgevroren plaats de vorm dan enkele tellen in heet water en stort de sorbet op een schaal. Snijd de sorbet in plakken en verdeel deze over vier mooie borden. Garneer het geheel met de vruchten.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 / 5)
Loading...
Recepten | RSS 2.0 | Print Print | 5.619 views | Schrijf reactie |
Stem of voeg toe aan :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site
Schrijf een reactie
Voeg reactie toe

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.